CHIFFON
CAKE (Mokka)
8 eieren nr 2
150 gr zelftrijzenbakmeel + 50 gr coffiecream
+ 1 theelepel bakingpoeder
(samen mengen en zeven).
90 cc olie
200 gr
poedersuiker.
½ tl cream of tartar.
½ theellepel zout
BEREIDEN:
1. De eieren splitsen in eiwit en eigeel.
2. Het eiwit mixen met het zout tot het stijf is, daarna de suiker en de cream of tartar toevoegen
3. Het eigeel mixen daarna de bloem en mokka
3
toevoegen aan 2. Met spatel roeren.
Opletten!!
2 toevoegen aan 3 kan
niet!!
Oven voorverwarmen op 175 graden. Het mengsel in
een sponscakevorm ( Te koop in een Indonesische toko!! ) gieten, 40 minuten in de oven bakken.
Als de koek gebakken is, de hele vorm met de
koek omdraaien en precies in het midden op de hals van een fles plaatsen tot het
is afgekoeld.