CHIFFON CAKE (Mokka)

Benodigdheden:

                               8 eieren  nr 2

                               150 gr zelftrijzenbakmeel + 50 gr coffiecream

                               + 1   theelepel bakingpoeder

                               (samen mengen en zeven).                                                                                     

                                1 dl (mokka pasta +vanille aroma + koffielikeur)

                                90 cc olie

                                200 gr poedersuiker.

                                ½ tl cream of tartar.

  ½ theellepel zout

BEREIDEN:

1. De eieren splitsen in eiwit en eigeel.

2. Het eiwit mixen met het zout tot het stijf is,  daarna de suiker  en de cream of tartar toevoegen

3. Het eigeel mixen daarna de bloem  en mokka

3 toevoegen aan 2. Met spatel roeren.  Opletten!! 2 toevoegen aan 3 kan niet!!

Oven voorverwarmen op 175 graden. Het mengsel in een sponscakevorm ( Te koop in een Indonesische toko!! ) gieten, 40 minuten in de oven bakken.

Als de koek gebakken is, de hele vorm met de koek omdraaien en precies in het midden op de hals van een fles plaatsen tot het is afgekoeld.

IndonesischeKeukenAssen